Günde sadece beş dakikayla zihninizi geliştirecek uygulamalar

13.09.2014 02:25

Elbet günde beş dakika boşluğunuz oluyor, hem de birçok defa. Peki bunların birkaçında biraz kafayı çalıştırıp zihninizi formda tutsanız fena mı olur? Olmaz, çok da güzel olur. Artık arabanızın yerini daha rahat hatırlayın, gazeteyi daha hızlı okuyun ve problemleri daha kolay çözün diye sizin için seçtiğimiz uygulamalar.

brain
 © Lightspring / shutterstock.com

Hızlı Okuma

Eğer gününüzün belli bir bölümünü okuyarak geçiriyorsanız bu uygulamaya size kattıkları için teşekkür edeceksiniz. Beyin ve göz koordinasyonunuzu geliştiren uygulama on dilde kullanılabilmekte ve bunlardan biri de Türkçe. Okuma sırasında esnek göz hareketleri vadeden uygulama özellikle bir şeyler okumaya başladığında konsantrasyonu bozulan kişiler için çok uygun.

Hafıza koçu! Beyin antrenörü

Özellikle problem çözme yeteneğinizi geliştirme üzerine odaklanan uygulamaya günde beş dakika ayırmanız yeterli. İçerisinde farklı oyunların bulunduran uygulama sayesinde artık arabanızı nereye park ettiğinizi daha rahat hatırlayıp, önceden geçtiğiniz bir yolu daha rahat bulabileceksiniz. Google Play Store’da uygulamanın hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu mevcut.

Sudoku Free

Sudoku oynamayan kaldı mı? Evet, bazıları için başta çok sıkıcı olsa da, “bu ne ya bunla mı uğraşacağım tüm gün hiç çekilmez” dedirtse de, uğraşın çünkü sudokunun zihne faydaları saymakla bitmiyor. Uygulamanınsa size sunduğu yaptığınız puanları ve gelişiminizi takip edebilme imkanı. Ücretsiz olan uygulama cihazınızda da çok yer tutmuyor.

Find the Differences / Find ME

Ne kadar dikkatlisiniz? Resimler arasındaki 7 farkı bulun türevi oyunlar kategorisinin en başarılı oyunlarından biri olan Find the Differences / Find ME’de iki resim arasındaki beş farkı buluyorsunuz. Oyunlar iki kişi de oynanabiliyor ve tamamen ücretsiz.

Sizin de kullandığınız ve faydasını gördüğünüz benzer uygulamalar var mı?