Daha hızlı yazabilmek için en iyi 4 klavye uygulaması

13.09.2014 02:41

Bilgisayarda yazmak feci rahat bundan hepimiz hemfikirizdir herhalde. Peki iş telefona gelince? Kızların erkeklerden çok çok ilerde olduğu bir konu olarak hızlı mesaj yazabilme bazen üzerinde eğilinmesi gereken bir hal alabiliyor. Özellikle otomatik düzeltmelerin yaygınlaşmasıyla beraber klavye uygulamaları arasındaki savaşlar da kızıştı. Olay aslında sadece mesaj yazabilmek de değil, birçoğumuz telefonunda uzun mailler yazıyor hatta blog girişleri bile gerçekleştiriyor. Bu yüzden biz de sizin bir araştırma yaptık ve işinize yarayabilecek, hızlı ve doğru yazabilmeniz sağlayacak en iyi 4 klavye uygulamasını seçtik.

swype teclado nexus 4

Swype

Swpe acayip popüler ve parmağınızı ekrandan kaldırmadan kaydırarak yazdığınız swipe ya da glide özelliğine de sahip. Aslında bu özellik artık çoğu klavyede mevcut fakat üzerinde durmamızın sebebi hiç birinin bunu Swype kadar iyi uygulayamaması. Uygulama yazma alışkanlıklarınızı öğrenme konusunda da oldukça başarılı ve sözlüğünü bu alışkanlıklarınıza göre sürekli olarak güncellemekte. 

androidpit swype

SwiftKey

SwiftKey, Google Play Store üzerinde muhtemelen en iyi bilinen klavye uygulaması. Özellikle arayüzü oldukça güzel ve benim de favorim. Elinizi kaydırarak aynı Swype da olduğu gibi SwiftKey’de de yazabiliyorsunuz, SwiftKey buna swipe yerine flow demeyi tercih ediyor orası ayrı konu. SwiftKey’in rakiplerine göre en öne çıktığı noktaysa tahmin özelliği. Gerçekten leb demeden leblebiyi anlıyor ve bu size çok çok zaman kazandırıyor. Özellikle bir de Google hesabınız, Twitter vs gibi yazdığınız hesaplarla senkronize edince tadından yenmiyor. Yakın bir zamana kadar paralı olan uygulama artık ücretsiz, bu yüzden indirin, deneyin, görün.  

androidpit swiftkey

Adaptxt

Garip klavye uygulamalarından Adaptxt özellike GPS konumuza göre önerdiği kelimelerle ilgi çekiyor. Ayrıca gizli modu da bulunan uygulama bu sayede o moddayken yazdığınız kelimeleri öğrenmiyor ve hafızasına atmıyor. Özellikle sexting yapan kullanıcılar için bu daha sonra karşılaşabilecekleri kötü sürprizler açısında verimli bir uygulama. Uygulama Facebook, Twitter hesaplarınızla senkronize edilerek yazma alışkanlıklarınızı öğrenebiliyor. Swype ile karşılaştırıldığında tepki süresi daha yavaş olsa da denemeye değer bir klavye uygulaması olduğu ortada.

androidpit adaptxt

Fleksy

Listede kaydırarak yazma özelliği bulunmayan ilk klavye. Fleksy daha çok hız ve doğru yazıma odaklanan bir uygulama. Bunu da büyük tuşlar ve çok iyi işleyen otomatik düzeltme özelliğinden anlayabiliyoruz. Feci derecede kullanıcı dostu olan uygulama da ayrıca tuşlar küçültülebiliyor ya da görünmez hale getiriliyor. Genelinde eğer büyük tuşlardan rahatsız olmuyor ve ben verimliliğe bakarım diyorsanız bu uygulamayı denemenizde fayda var.

androidpit fleksy